Valorificarea lemnului în România, nu la export

459
Valorificarea lemnului în România, nu la export

O problemă majoră a României este exportul de lemn în formă brută, buşteni sau produse prefabricate cu foarte puţină valoare adăugată. Exportăm buşteni şi importăm produse finite precum mobilă sau decoraţiuni.

Avem în România dezvoltată o întreagă industrie a prelucrării lemnului, avem producători de tâmplărie din lemn stratificat, uşi de interior/exterior din lemn masiv, fabrici de hârtie/carton, fabrici de parchet sau mobilă din lemn masiv. PROBLEMA nu este că nu îi avem, ci alegerea celor ce cumpără, care de cele mai multe ori aleg produse mai ieftine şi mai slabe calitativ, provenite din import.

RECOMANDĂM cumpărătorilor să investigheze mai atent produsul pe care îl cumpără, astfel încât să se asigure că este FABRICAT ÎN ROMÂNIA din lemn de provenienţă românească.

usi de interior din lemn masiv

Uşile de interior din lemn masiv

Alegerea unei uși de interior nu înseamnă doar alegerea unui model. Este mai presus de toate alegerea unui stil, a unui aspect, este alegerea unei culori, a unui ton dar este si alegerea unui mâner și a finisajelor.

Fie ca ușa ta de interior este din lemn solid sau dintr-un alt material, tonul acesteia este de o importanță capitală în estetica camerei tale.

Trebuie avut în vedere întotdeauna că ușa este un element tridimensional care se mișcă în spațiu. Tipul de deschidere poate face o mare diferență dacă, de exemplu, nu sunt disponibile încăperi mari.

Pentru  camere private, dormitoare, toalete sau băi, este de preferat să optezi pentru uși opace pentru a păstra intimitatea. Pentru camera unui copil, poți alege o ușă acustică care, pe lângă un perete izolat fonic, va garanta calmul în cameră.

Ușile de interior din lemn sunt de departe cele mai comune uși. Dacă poate părea banal la prima vedere, trebuie să știi că există o gamă largă de esențe din care sunt confecționate aceste uși de interior din lemn așadar există posibilități vaste în materie de decor. În plus, lemnul este recunoscut pentru performanțele sale termice bune și durabilitatea în timp. Material ecologic, este și reciclabil și necesită foarte puțină întreținere.

Lemnul l-a însoțit întotdeauna pe om. Niciun alt material nu are atât de multe calități estetice și funcționale ca lemnul. Ușile din lemn sunt unice, deoarece nu există două suprafețe identice. Culorile și structura lor diferite fac din aceste uși un element de design unic.

 

Ușile din lemn oferă camerei tale  un aspect cald și atemporal. În funcție de preferințele tale, poți alege și designul care ți se potrivește cel mai bine.

Fie că este fag sau stejar, ușa de interior din lemn masiv trebuie să fie în armonie cu restul decorului camerei în care dorești să o instalezi deoarece acest stil de ușă poate necesita unele ajustări la acea încăpere; va trebui mai întâi să te asiguri că balamalele existente pot suporta greutatea unei uși din lemn masiv și că stilul acestora este în concordanță cu tipul de ușă, dacă nu, poți oricând să schimbi culoarea pereților.

Atunci când vrei să investești în uși de interior, amintește-ți că nici o ușă nu ar putea arăta la fel de bine în casa ta precum ușile din lemn și nici una nu ar putea asigura o izolare termică și fonică atât de eficientă.

Lemnul este cea mai bună alegere de material pentru casa şi biroul tău, înconjoară-te cu produse de calitate fabricate din lemn masiv şi vei cunoaşte