Sejur de vis pentru familiile cu copii în Bucovina

630
Sejur de vis pentru familiile cu copii în Bucovina

România oferă numeroase destinaţii de vcanţă pentru un sejur de vis în familie, în special pentru familiile cu copii. Bucovina este o destinaţie preferată de multe cupluri datorită aerului curat, ospitalităţii gazdelor şi a oportunităţilor de a petrece timp de calitate cu familia. Copii vor găsi mereu activităţi interesante, de la atracţii zoologice (Grădina Zoologică Rădăuţi, Colţ Zoologic Şoimaru Ilişeşti) la întâlniri cu animale deosebit de prietenoase precum veveriţele din Parcul Central din Vatra Dornei.

Vatra Dornei este o renumită staţiune turistică din Bucovina, nordul României care oferă turiştilor experienţe interesante indiferent de sezon. Pârtia de schi Veveriţa, resort-urile balneoclimaterice şi Parcul Central din localitate sunt numai câteva dintre atracţiile cele mai atractive ale localităţii situate în Depresiunea Dornelor, în mijlocul pădurilor şi pe malul Bistriţei.

Cazino Vatra Dornei
Cazino Vatra Dornei

Recenta restaurare a faimosului Cazino din Vatra Dornei este un motiv întemeiat de vizită pentru numeroşi turişti, această clădire fiind una reprezentativă pentru arhitectura întregii localităţi încă de pe vremea când această parte a ţării era parte a Imperiului Austro-Ungar.

Parcul Central din Vatra Dornei cu ale sale veveriţe neobosite în căutarea hranei, a nucilor în mod special, pe care nu le refuză niciodată, este o atracţie memorabilă pentru copiii şi adulţii de toate vârstele.

În Vatra Dornei se găsesc numeroase pensiuni, hoteluri şi restaurante deoarece un procent important din economia locală este asigurat de turism. În fiecare an zeci de mii de turişti poposesc la Vatra Dornei pentru o vacanţă la munte, fie că este vorba de Crăciun, Revelion, Paşte sau 1 mai, 1 iunie sau orice altă zi din an.

Vatra Dornei
Vatra Dornei

Dacă te afli în căutarea unui restaurant bun în Vatra Dornei, recomandarea noastră călduroasă este pentru Restaurant Vila Iulia, situat în cadrul pensiunii cu acelasi nume. Restaurantul este deschis zilnic în intervalul 8-23 şi preia comenzile după un diversificat meniu „à la carte„. Majoritatea preparatelor servite sunt cele tradiţionale (mici, ciulama de pui cu mămăliguţă, tocăniţă de hribi cu smântână, ciorbă rădăuţeană), dar sunt disponibile şi unele mai moderne precum crispy strips, burgeri sau pizza.

Restaurantul din cadrul pensiunii oferă posibilităţi de servire a mesei la interior pe timp de iarnă sau la exterior, pe terasa proprie din grădina unităţii.

Vila Iulia oferă cazare în Vatra Dornei pentru turişti din toate colţurile ţării, este deschisă 24/24 şi 365 zile pe an, organizând pachete speciale pentru Crăciun, Revelion şi Paşte în Bucovina.

Vatra Dornei
Vatra Dornei

Oraşul staţiune montană Vatra Dornei este un magnet pentru cuplurile de tineri căsătoriţi din toate colţurile ţării de peste 50 de ani. Multe dintre aceste cupluri revin după 20 sau 30 de ani de la luna lor de miere, împreună cu copiii, ca să retrăiască amintirea acelor clipe plăcute petrecute aici.

La Vatra Dornei se poate ajunge foarte uşor cu maşina sau cu trenul, iar cel mai apropiat aeroport este Aeroportul internaţional Ştefan cel Mare de la Suceava, situat la aproximativ 100 de km.

Bucovina oferă şi alte activităţi pentru copii, în funcţie de anotimp: IARNA se pot practica toate sporturile de sezon precum schi, snowboarding, săniuş. VARA sunt disponibile excursii de tip river rafting, acces la piscine în aer liber.

Indiferent de sezon puteţi încerca aventuri inedite precum Tiroliana, plimbările cu ATV-urile, excursiile şi drumeţiile montane. Alegeţi Bucovina pentru un sejur de vis împreună cu copiii şi veţi avea o amintire memorabilă cu toţii!