Nu știi ce ramă pentru ochelari să alegi? Iată 5 modele pe care ți le recomandăm!

110
Nu știi ce ramă pentru ochelari să alegi? Iată 5 modele pe care ți le recomandăm!

Într-o lume în care ochelarii nu mai sunt doar un accesoriu funcțional, ci și unul de modă, tendințele în materie de rame au devenit din ce în ce mai diversificate. Unele dintre modelele de rame pentru care poți opta în acest an pentru a fi în pas cu trendurile sunt:

1. Rama aurie

Culoarea aurie este una deosebit de elegantă și rafinată, adăugând un plus de stil oricărei ținute. De exemplu, poți alege o pereche de ochelari cu rama aurie, mai ales pentru a adăuga un strop de rafinament unei ținute casual sau pentru a completa o ținută formală.

Pentru o ținută casual, rama aurie poate fi combinată cu haine în culori neutre sau pastelate, în timp ce pentru o ținută formală, rama aurie ar putea fi asortată cu nuanțe mai închise sau cu un costum elegant.

În ceea ce privește compatibilitatea ramei aurii cu diverse tonuri ale pielii, auriul se potrivește cu o gamă largă de tonuri, de la cele mai deschise la cele mai închise. Totuși, pentru a alege nuanța potrivită de auriu, recomandăm ca persoanele cu tonuri de piele mai închise să opteze pentru un auriu mai profund, în timp ce cele cu tonuri de piele deschise ar putea alege un auriu mai deschis.

2. Rama roșie

Rama roșie poate fi o alegere excelentă pentru persoanele care doresc să iasă în evidență și să își exprime personalitatea prin accesoriile pe care le poartă. Cu o abordare atentă, aceasta poate deveni o piesă centrală a garderobei, adăugând un strop de culoare și unicitate oricărei ținute.

Compatibilitatea culorii roșii cu diferite tipuri de ten este un aspect de luat în considerare. Pentru persoanele cu un ten deschis, o ramă roșie poate adăuga un contrast puternic, scoțând în evidență trăsăturile feței. În același timp, pentru tenurile închise, o ramă roșie poate oferi un accent vibrant și atrăgător, adăugând profunzime și complexitate aspectului general.

În ceea ce privește stilul, o ramă roșie poate adăuga un strop de culoare și se poate asorta cu aproape orice ținută, indiferent de stil. Este o alegere îndrăzneață pentru un stil modern, dar poate adăuga și un plus de personalitate unui stil clasic.

3. Rama pătrată

Alegerea unei rame pătrate poate fi o decizie excelentă, dacă ții cont de forma feței, de culoarea pielii și a ochilor, precum și de stilul personal. Fie că vrei să obții un look sofisticat sau unul retro, ramele pătrate sunt o opțiune adaptabilă și modernă. Ramele pătrate se potrivesc ce mai mult persoanelor care au fața ovală sau rotundă. Aceste rame pot ajuta la echilibrarea trăsăturilor, contrastând puternic curbele feței.

În afară de faptul că pot echilibra trăsăturile, acestea pot accentua caracteristicile feței, adăugând un aer sofisticat și modern. Ramele pătrate sunt potrivite pentru orice ocazie, fie că este vorba de o întâlnire de afaceri sau o ieșire cu prietenii.

În ceea ce privește alegerea ramei pătrate potrivite, există câteva aspecte de care trebuie să ținem cont. Pe lângă dimensiunea feței, trebuie să ne gândim și la culoarea pielii și a ochilor. De exemplu, o ramă neagră sau maro închis poate accentua ochii albaștri sau verzi.

4. Rama transparentă

Datorită naturii lor neutre, ramele transparente sunt potrivite pentru o gamă largă de forme ale feței și tonuri ale pielii. Indiferent de vârstă, acestea pot fi purtate cu încredere de oricine.

Pentru a găsi perechea potrivită de ochelari cu ramă transparentă, este important să ții cont de forma feței tale. Pentru o față rotundă, un model cu colțuri ascuțite poate fi ideal, în timp ce pentru o față pătrată, o ramă rotundă sau ovală ar putea fi mai potrivită.

Ramele transparente sunt ușor de combinat cu aproape orice ținută. Cu o ținută casual, acestea pot adăuga un plus de stil și modernitate. În același timp, pot completa perfect o ținută elegantă, adăugând un aer sofisticat. De exemplu, ochelarii cu ramă transparentă pot fi asortați cu o rochie de seară pentru un look chic sau cu un tricou și jeans pentru un look casual.

5. Rama vintage

Rama vintage a ochelarilor a devenit un accesoriu de nelipsit atât în rândul vedetelor, cât și al publicului larg, reprezentând o dovadă a aprecierii pentru estetica retro și a dorinței de a ieși în evidență. Într-o lume în care moda se schimbă rapid, ramele vintage reușesc să rămână relevante, fiind adesea reintroduse în colecțiile marilor case de modă. Ramele vintage se potrivesc unei game largi de fizionomii și stiluri vestimentare, oferind un plus de autenticitate oricărui look. În funcție de model, ramele vintage pot sublinia trăsăturile feței și pot aduce un plus de personalitate ținutei.

Nu uita că, indiferent pentru ce tip de ramă optezi, atunci când îți achiziționezi o pereche nouă de ochelari de vedere, ai nevoie de o prescripție actualizată. Efectuează un test de vedere gratuit la Lensa și alege o pereche nouă de ochelari, în tendințe, în funcție de stilul tău de viață și preferințele personale!

Pentru unele persoane, confortul poate fi mai important decât aspectul, în timp ce pentru altele, ochelarii pot fi o oportunitate de a își exprima personalitatea și stilul. Indiferent de preferințe, piața actuală oferă o gamă largă de opțiuni pentru toată lumea!